Mikor törlik az engedélyed?




Ma dr. Ludmilla Kropotkin-os vagyok.
Dr. Kropotkin a KGB szadista vallatótisztje a Bill Murray féle "The Man Who Knew Too Little" c. filmből. Szénné röhögtem magam a filmen, ha van érkezésed, nézd meg.
Arról szól, hogy az idő nagy részében feltételezésekből, előítéletekből, tippelésből indulunk ki, nem kérdezünk és nem járunk utána dolgoknak.

A cikk apropója: a múlt hét pénteken kaptam arról értesítést, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Program Bizottsága az április 13-i ülésén két, már elfogadott szakmai programkövetelményt törölt a nyilvántartásból: Nemzetközi szállítmányozás szervező, Európai uniós pályázatírás és projektmenedzsment. Mindkettőnél, a leírás értelmezése szerint, gyakorlatilag az volt a probléma, hogy túlzottan hasonlítanak egy hasonló témában már létező OKJ-s képzés bizonyos szakmai tartalmára.
A két programkövetelmény alapján engedélyezett képzéseket is törölték a nyilvántartásból. Ez is egy ok, amiért már létező engedélyedet törölhetik a nyilvántartásból.

Kapcsolom dr. Kropotkin-os énemet. Vedd komolyan az öreglányt, ő a filmben sem viccel: 

"Maga azt hiszi, hogy megkerülheti az OKJ-s magas óraszámokat szakmai képzéssel? Azt hiszi, hogy bármit elfogad a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmai programkövetelményként? Azt hiszi, hogy majd bármi átmegy, amit kitalált? Jegyezze meg, hogy azért nehéz a szakmai képzés elfogadtatása, mert nem hasonlíthat OKJ-s képzésre, felsőoktatásban tartott képzésre, önálló szakmának kell lennie ÉS meg kell felelnie minden jogszabályi előírásnak és a Kamara által elvárt feltételeknek.
Ha ezt megjegyzi, akkor talán eltekintek komolyabb büntetőeszközök használatától."

Hallottad a doktort? Cselekedj belátásod szerint a szakmai képzéseknél.

Most menj és nézd meg a filmet, tanulságos és jó szórakozás! 😜😀


Sok tanfolyamot kívánok Neked,
Pásztor Eszter

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Oklevél, vagy tanúsítvány?

Ingyenes felnőttképzési szerződés minta engedélyezett képzésekhez

Mi a tanfolyamaid igazi értéke?