Az első 3 lépés



Áll az ember a medence partján. Beledugja a lábát a vízbe. Piszkosul hideg. Jön a borzongás.
Pontosan tudjuk, hogy pár karcsapás után fel fogunk melegedni. Eltűnik majd a hidegség. Azt is tudjuk, hogy az úszás után milyen jó érzés lesz majd, hogy igen, megcsináltam!

Mégis, a medence szélén sok minden végigmegy az ember agyán, de a lelkesedés nem tartozik az első érzések közé. Nekem biztosan nem. 😜
Ellenszer? Veszek egy jó nagy, mély levegőt, magamban háromig számolok és egyszerűen belevetem magam a vízbe.
Mint az engedélynél. A dolog mindössze annyi, hogy belevágj.
Mégis.

Belevágni a felnőttképzési engedélybe olyan érzés, mint amikor az ember egy nagyon hideg vizű medencébe akar belemenni.

Mégis, mi ebben a nehézség? Az, hogy hogyan is kezdd el.
Hagyd abba a kétkedést! Rutinosként megmutatom Neked, hogy az első lépéseknél mire figyelj, azért, hogy a sűrű, sötét erdőnek tűnő ismeretlent ismerőssé varázsolhassam. Hogy ne legyen az egész váratlan.

Az elején úgy tudsz beindulni, hogy kiválasztod, milyen oktatást, képzést akarsz engedélyeztetni. Ezek engedélynyelven a képzési körök.

Ha már tudod, melyik képzés felé kacsintgatsz, hogy OKJ-s képzést, vagy szakmai képzést, vagy nyelvi képzést, vagy éppen tréninget akarsz engedélyeztetni, akkor a következő lépésednek annak kell lennie, hogy megnézed, hogyan tudod elérni, amit szeretnél.

Magyarul, ismerd meg, melyik képzéstípusnál mik a feltételek. Legalább nagy vonalakban. A legnevetségesebb hiba, amikor valaki ezt kihagyja. Pedig ilyen fontos dologgal felesleges szerencsejátékot játszani. Ráadásul irtózatosan egyszerű utánamenni, ezek a részei még nem is unalmasak az engedélyrendeletnek. Annyira. 😎

Ráadásul jó eséllyel hatással vannak ezek a feltételek arra, hogyan szerzed meg az engedélyt és hogy később mit és hogyan fogsz csinálni. Ez egyébként a 393/2013. (XI.12.) Korm. rendelet. Legfőképpen a személyi és tárgyi feltételek része, amit érdemes kóstolgatnod.

Amikor ezzel megvagy, a harmadik mókás lépés van hátra az elejéből. Nézd meg, hogy tudod-e produkálni ezeket a feltételeket. Jól tudsz nekikezdeni, nem vicceled el a felkészülést, ahogy eszes katona sem vicceli el a kiképzést.

Ugyan Neked nem a bőröd épsége múlik ezeken a dolgokon, mégis, szükséged lesz ezekre a kezdeti lépésekre. Ráadásul nem is olyan nagy kunszt az egész, abban a pillanatban, hogy már belevetetted magad a vízbe. És amikor leúsztad, amit le akartál, nos, ez egyszerűen csak egy természetes, jó érzés. 😇


Sok tanfolyamot kívánok Neked,


Pásztor Eszter

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Oklevél, vagy tanúsítvány?

Ingyenes felnőttképzési szerződés minta engedélyezett képzésekhez

Mi a tanfolyamaid igazi értéke?