JÖN! Felnőttképzési engedély: gyökeres változások!



Eljött az idő. Észveszejtő eseményekkel teli évutót élünk a felnőttképzésben.
Jövőre a felnőttképzési engedély rendszere drasztikusan megváltozik.
Ha nem akarsz szerencsejátékot játszani a felnőttképzésben és miért akarnál, akkor érdemes az események ütőerén tartani a praclit.

Nem húzom az időt, mert gondolom elmédben záporoznak a kérdések.
Íme, az új hírek a felnőttképzés háza tájáról.

Ahogy írtam novemberben, mintha kristálygömbbe lestem volna bele -- ááááá, igazából nem, a novemberi szakértői továbbképzésen tudtam meg az akkor még nem megerősített hírt -- szóval 2017. január 1-től a felnőttképzési engedélyezési eljárásokat és ellenőrzéseket kormányhivatal, a Pest Megyei Kormányhivatal fogja koordinálni.

Erről, hogy konkrét hírhelyet tárjak eléd, a Magyar Közlöny 2016. december 2-i 187. számában olvashatsz a 378/2016. (XII.2.) Kormányrendeletben.
Lélegzetvisszafojtón lehengerlő olvasmány.

Mi fog történni és milyen hatással van ez rád?
Ha mostanában akarsz engedélyt, akkor érdemes figyelned. A kormányrendelet szerint jövőre, egészen pontosan január első napjától a Pest Megyei Kormányhivatal honlapján tudod majd elektronikusan beadni a felnőttképzési engedélykérelmeket.

Ha később kapsz észbe, az sem gond, csak tudd, hogy jövőre új helyen keresd az engedély beadását.

Erről is fogok majd a későbbiekben írni. 
Cukormázat mellőzve, kegyetlenül őszintén feltárok majd pár dolgot. Rengeteg tévhit kereng az engedéllyel kapcsolatban. Cukor ugyan nem lesz, de csoki, az maradhat. Nota bene édesség, segítség, még nem szereztem be a karácsonyi panettone-mat! Azonnal orvosolnom kell a problémát.

Szóval, ha a cukormázat mellőzni is fogom, miért maradhat a csoki?
Azért, mert az, hogy mit kell teljesítened a felnőttképzési engedélyhez, hogy bejuthass pályázatokhoz, megrendelőkhöz, szóval a felnőttképzési engedély megszerzése továbbra is összetett, azonban, pár dolgot szem előtt tartva, aki odafigyel, annak reálisan és könnyen teljesíthető lesz.

Addig is, gondold át, milyen eredményeket értél el a felnőttképzésben és mit tervezel jövőre.
Jön a karácsony. Szerelkezz fel édességekkel, minden földi jóval, most, decemberben, hogy elbúcsúztasd ezt az évet és bizton várhasd a jövőt. 
Figyelj, új dolgok jönnek.


Addig is, jó decemberi hajtást, sok tanfolyamot kívánok Neked, 


Pásztor Eszter 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Oklevél, vagy tanúsítvány?

Ingyenes felnőttképzési szerződés minta engedélyezett képzésekhez

Mi a tanfolyamaid igazi értéke?