Jó vagy benne?


Ahogy a nápolyi pizzához,
a jó szolgáltatásokhoz is
szükséged van jól bevált receptre


Mennyire vagy jó abban, amit csinálsz? Hogyan tudod előnyödre fordítani egy olyan korban, ahol nem pénzből, nem termékekből, nem szolgáltatásokból, nem információból, hanem a figyelemből van hiány? 

Napokkal ezelőtt ünnepeltük a 15. évfordulónkat Zsolttal. Elkezdtük a napot egy fantasztikus reggelivel a Villa Bagatelle-ben, aztán fel a Mátyás templomba, a templomba, amit imádok. 
Aztán irány Gianni étterme, a Pomo D'Oro.
Az volt eddig róla a benyomásunk, hogy csak "olaszos", de nem olasz. Olyan, amit a magyarok olasznak képzelnek, de igazából nem az. Arra jutottunk, miért ne próbálnánk ki? Egyszer élünk, vágjunk bele! A séf vagy olasz, vagy olasztól tanult főzni. Vagy olasz, aki olasztól tanult főzni. 
A bigoli tészta olyan volt, mintha Veneto-ban ettem volna.

Az étterembeli élmény adta az ötletet Zsoltnak, hogy csinálna nápolyi pizzát. Nosza, el is kezdtem keresni a receptet. Találtam egy videót, ahol egy nápolyi pizzaiolo, azaz pizzasütő magyarázza és mutatja meg a lépéseket. 

Kiforrottan rutinos mozdulatokkal dolgozott. 00-ás lisztből csinálta. Kézzel formázta a kész, megkelt tésztát. San Marzano paradicsomból készült szószt rakott rá, bivalymozzarellát, pecorino sajtot, bazsalikomot. És be a sütőbe.
Látszott az úriemberen, hogy a mozdulatok és a folyamat évtizedek óta ugyanaz.  Letisztult, lecsiszolt, több ezerszer ismételt lépések.
A végén kiszedte a sütőből és felszeletelte a forró, friss, pizzát. Majd fogta az egyik szeletet és jóízűen beleharapott. Nyamm.

Ugyanezt képzeld el a tanfolyamoddal.
Beleharapnál jóízűen? Járnál a tanfolyamodra? Élveznéd és tanulnál is egyben és a tanfolyamba befektetett pénz és idő és energia megtérülne Neked?
A tanfolyamok megszervezése, megtartása és a pizzasütés között van egy közös halmaz: jól begyakorlott mozdulatok és folyamatosan ismételt folyamatok a siker egyik titka.

Miért jó Neked, ha valóban jó vagy valamiben? Mert ez az, ami valódi előnyt ad, ami valóban megkülönböztet mindenki mástól. Ez az első lépés. Enélkül nem jön a többi.
Az nem elég, ha jó, ha a legjobb vagy. Nem elég ahhoz, hogy magadhoz vonzd az ügyfeleket és a bevételt a mai, figyelemhiányos piacon, ahol minden jó bornak kell a cégér. De ha a legjobb vagy, és különleges vagy, és jól csinálod, és jók a folyamataid és jól adod tudtára a világnak, hogy létezel, na akkor már van valamid.


Sok tanfolyamot kívánok Neked,

Pásztor Eszter

Még több infó:

Felnőttképzési engedély az áfamentesség miatt? 
Miért olyan klasszak ezek a cégek?
Ingyenes anyagok felnőttképzési engedélyhez 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Oklevél, vagy tanúsítvány?

Ingyenes felnőttképzési szerződés minta engedélyezett képzésekhez

Mi a tanfolyamaid igazi értéke?