Tudd hajszálpontosan a képzéseknél, mit akarsz ... és meglesz



Ahogy a viccben: a felesége mondja a programozónak: menj le kérlek a boltba és vegyél egy vekni kenyeret, de ha van tojás, vegyél hatot.
A programozó kisvártatva hazatér a boltból, hat vekni kenyérrel.  
Szokták mondani, hogy az álmokkal egy probléma van, a valóság.  Erre azt mondom, hogy a nem pontosan megfogalmazott álmok szoktak rémálommá válni.

Mit fontos meghatároznod a képzéseknél, hogy az álmod valóra váljon?

Volt egyszer, hol nem volt, egyszer volt egy lány. Arra gondolt, épp ideje lenne szerelmesnek lenni. Mert az olyan jó dolog. Elképzelte. Megálmodta. Valóra is vált. Az univerzum meghallgatta. Vagy a gondolatai voltak erősek, valamelyik a kettő közül, vagy mindkettő.

Egy apró, csekélyke, csipetnyi részletre nem gondolt: a másik fél nem lett szerelmes belé. Hiszen a lány csak azt álmodta meg, hogy szerelmes legyen, az nem volt benne az elképzelésekben, hogy ez kölcsönös is legyen. Az univerzum meghallgatta és szállította is az elképzelést. Ja, a kölcsönösség nem lett kimondva. Hát hiszen magától értetődő, gondolta a lány, az addigi tapasztalataiból kiindulva, hogy a szerelem kölcsönös, Hawaii, dídzséj, szűrt napfény.

Igen, ez a lány én voltam. Miután feltápászkodtam abból a mega-giga pofára esésből, amit egy viszonzatlan szerelem jelent, leporoltam magam, tökön rúgtam ötször a delikvenst, és még egy szálkás baseball ütővel hétszer fejbe kólintottam, átgondoltam a történteket. És rájöttem, mennyire fontos, hogy hajszálpontosan fogalmazd meg, mit is akarsz elérni. Azóta erre figyelek, amikor kitűzök magam elé egy célt, akár munkáról, akár magánéletről van szó. Zsolttal most ünnepeljük majd a 15. évfordulónkat. :-)

A fenti viccben a programozó is csak azt tette, hajszálpontosan, amit a felesége kért.

Hogy ennek mi köze az engedélyhez? Nagyon is sok.
Mielőtt elkezdenéd tervezni az engedélyt, hajszálpontosan érdemes meghatározni nem csak azt, hogy  mit akarsz kezdeni az engedéllyel, hanem azt is, hogyan építed fel.
És ez a képzési programmal kezdődik.

Ebben segítek most Neked három sarkalatos ponttal. Minél pontosabban határozod meg ezeknél a pontoknál, mit akarsz, annál nagyobb az esélye, hogy elkerülöd később, az ellenőrzéseknél a büntiket és ami ennél is fontosabb, olyan programod lesz, amit valóban használni tudsz.
Ez a három pont:

1. Kiknek, kinek szánod a tanfolyamot. Ki az ideális ügyfél.
2. Mit fognak Nálad tanulni, mivel lesznek többek, sikeresebbek, jobbak, miután elvégzik.
3. Hogyan építed fel, hogyan strukturálod a tudást, amit át akarsz adni.

Hiszen a minősített képzésekkel, az engedéllyel nem csak az ÁFA mentességet és a pályázatokat tudod "megnyerni". Ez egy kissé leegyszerűsített lényege az engedélynek. A képzéseid minősítésével, azaz a felnőttképzési engedély megszerzésével az is benne van a pakliban, hogy a képzéseid jobban elérhetővé válnak több embernek.
Használd az engedélyt arra, hogy egy fantasztikus tanfolyam, a Te fantasztikus tanfolyamod még több emberhez eljusson!


Sok tanfolyamot kívánok Neked,

Pásztor Eszter


Ki vehet részt felnőttképzésben?
Egyszerű teszt, hogy eldönthesd, melyik kategóriába tartozik a képzésed
Ingyenes anyagok felnőttképzési engedélyhez

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Oklevél, vagy tanúsítvány?

Ingyenes felnőttképzési szerződés minta engedélyezett képzésekhez

Mi a tanfolyamaid igazi értéke?