Hogyan állapítsd meg, hogy "D" körös képzési engedélyre van szükséged?




"Eszter, van egy fantasztikus, kompetenciafejlesztő tréningünk, amelyet vállalati megrendelőinknek tartunk, szeretnénk engedélyeztetni, hogyan tudjuk megtenni?"

A tréningek világa a "D" körös képzések világa, a felnőttképzési engedélyeztetésben.
Szó se róla, láttam olyan tréninget, amit gyakorlatilag lehetetlen "D" képzési körben engedélyeztetni, mert annyira egy adott szakmáról szól. De most nem a kivételekről akarok Neked írni.

Szóval, ha tréningről, tehát újfelnőttképzésiül: "egyéb képzésről" van szó, akkor olyan tréningekről, képzésekről beszélünk, amelyek általános képességek, készségek fejlesztéséről szólnak.
Ezeket a képzéseket "D" képzési körben tudod engedélyeztetni. Tudod, az engedélynél képzési körökben tudsz gondolkodni.

Hogyan tudod megállapítani, hogy "D" körös képzésről van szó? 

"D" képzési körös tréningek pl. a kommunikációs, stresszkezelési, önismereti tréningek, ilyen lehet egy általános informatikai ismeretek tréning, egy vezetői kompetenciafejlesztő tréning, egy vállalkozási ismeretek tréning.
Azok a "D" képzési körös tanfolyamok és tréningek, amelyek nem egy behatárolható szakmához kötődnek, hanem olyan készségeket, képességeket fejlesztenek, ismereteket adnak át, amelyeket azok, akik a képzésen ott vannak, később, az életükben hasznosítani tudnak, a munkájuktól függetlenül is.

Az a lényeg, hogy egy "D" képzési körös képzés ne konkrétan egy adott szakmához, munkavégzéshez legyen köthető, hanem inkább készségeket fejlesszen, amelyekkel az életminősége javul a résztvevőknek.

Ezek a "D" képzési körös engedélyek. Ugyanúgy, mint a többi képzési körnél, szakértő által előminősített képzési programmal tudod az engedélyt megkérni.És utána persze, ugyanúgy, mint a többinél, jöhetnek Téged a velencei állótükörrel végbéltükrözni, azaz ellenőrizni. De ma nem vagyok Ludmilla Kropotkinos hangulatban, úgyhogy ma ne beszéljük az ellenőrzésekről. :-)
Lényeg, hogy "D" képzési körben olyan képzést tudsz engedélyeztetni, ami általános készségeket, képességeket fejleszt, ismereteket ad át, melynek segítségével a résztvevők élete jobb lesz, függetlenül attól, milyen szakmában dolgoznak.

Sok tanfolyamot kívánok Neked,

Pásztor Eszter

Részletesebben a képzési körökről itt tudsz még olvasni:

5 különbség a FAT akkreditáció és az engedély között
Készülődés a felnőttképzési engedélyre
Csodabogárság, Madonna, felnőttképzés (képzési körök)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Oklevél, vagy tanúsítvány?

Ingyenes felnőttképzési szerződés minta engedélyezett képzésekhez

Mi a tanfolyamaid igazi értéke?